Кулінарія

Найкращі соковиті котлети виходять зі сметаною – ділюся рецептом

Як робити ідеальні котлети, щоб виходили акуратними, ніжними і соковитими – розповім в цьому рецепті. Відразу обмовлюся, що нічого складного немає, весь секрет у складі фаршу. Особливо відзначу, у нього навіть хліб не додається і сухарі панірувальні теж не потрібні.

Рецепт соковитих котлет

Вказую то кількість продуктів, яку використовувала в даному випадку. Можете робити більше або менше, за бажанням.

Для приготування знадобиться:

  • 300 гр фаршу. Використовується курячий, але у мене в цей раз був з індички;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 маленький зубчик часнику (за смаком);
  • 4 столових ложки сметани 15-20%;
  • 1 яйце;
  • Сіль. перець за смаком.

Просте і швидке приготування ніжних котлет зі сметаною

У миску викласти фарш.

Цибулину дрібно покришити, додати до м’яса. Вбити яйце, пропустити через прес зубок часнику, додати сметану. За смаком посолити, поперчити. Добре перемішати, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Відразу починаємо смажити.

Сковорідку поставити на плиту, налити трохи олії і включити розігріватися. Поруч з плитою поставити глибоку тарілку з водою, щоб змочувати руки, коли будете ліпити котлети.

Руками сформувати невеликі котлети, пару раз “відбити” перекидаючи в долоньках і відразу викладати на сковорідку. Виклавши скільки поміститься, обов’язково накрити кришкою і смажити до золотистої скоринки. Смажити котлети на добре розігрітій сковорідці, на вогні трохи менше середнього.

Ось такий розмір котлет найкраще. Вони невеликі і швидко повністю прожариваются всередині, при цьому не сильно зажариваются зовні.

Як тільки зарум’янилися, перевернути і другу сторону можна смажити вже не під кришкою. Друга сторона смажиться швидше.

Готові котлети викладаємо і точно також смажимо наступні. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 20 невеликих акуратних котлет.

Ось такі вони виходять, не пересмажені, дуже м’які і приємні. Все просто, швидко, а головне смачно!